Organizacja imprezy plenerowej, takiej jak piknik, grill, czy przyjęcie na świeżym powietrzu, może być bardzo przyjemna, ale także wymagająca. Jednym z kluczowych elementów udanego wydarzenia jest odpowiednio zorganizowany catering, który pozwoli...
Czytaj więcejKapusta kiszona jest przygotowywana poprzez poszatkowanie i fermentację kapusty za pomocą soli. W procesie tym cukry są rozkładane przez bakterie, co prowadzi do powstania kwasu mlekowego, nadającego kapuście charakterystyczny kwaśny smak. Spożywa...
Czytaj więcejZłoty, lejący i słodki przysmak - dla wielu z nas wspomnienie z dzieciństwa, lek na przeziębienie lub naturalny smakołyk. Jego cenne właściwości znają ludzie na całym świecie. Miód, bo to o nim mowa, występuje w wielu wariantach smakowych. A czy w...
Czytaj więcejNajpopularniejsza przyprawa kuchni węgierskiej i hiszpańskiej- papryka wędzona coraz częściej gości na polskich stołach. Występuje ona w dwóch wariantach smakowych: ostrej oraz słodkiej.
Czytaj więcejPokrzywa zwyczajna znajduje wiele zastosowań w medycynie naturalnej. Do celów leczniczych najczęściej wykorzystuje się jej liście, zbierane przed kwitnieniem oraz korzenie, które wykopuje się wczesną wiosną lub jesienią. Pokrzywa bywa nawet uznawa...
Czytaj więcejBoom na kosmetyki naturalne nie przemija. Coraz więcej pojawia się ich na drogeryjnych półkach, a do tego w większych miastach jak grzyby po deszczu wyrastają specjalne sklepy im dedykowane. Czy wiecie, dlaczego warto się nimi zainteresować?...
Czytaj więcejJajka to jeden z produktów, które bardzo często spotkamy w polskim jadłospisie. Badania wykazały, że spożywamy je przynajmniej raz w tygodniu, co jest dobrą informacją - zawierają one bowiem wiele cennych składników mineralnych i witamin. Dowiedz...
Czytaj więcejNa rynku mamy bardzo bogaty wybór suplementów diety. Czy stosowanie ich wszystkich jest konieczne? Sprawdź, które rodzaje suplementów są polecane dla każdy oraz, które z nich warto wybrać, by Twoje treningi dawały lepszy efekt.
Czytaj więcej